Leeuwezegel margarine

nieuws | One comment

In de jaren zestig en zeventig kon je zegeltjes sparen bij de margarine van het merk Leeuwezegel. Bij voldoende zegeltjes kon je een Tekno model bestellen dat dan naar je toe werd gestuurd. Bekend zijn de vrachtwagen met oplegger, twee bestelwagens en de motor met zijspan. Tegenwoordig gaan ze voor forse prijzen over tafel, als ze in goede staat verkeren.

Maar niet alleen de Tekno modellen konden “bij elkaar gespaard worden”, ook kon je kiezen voor een zestal Bestbox modellen. Deze modellen kreeg je netjes thuisgestuurd in een speciaal kartonnen doosje van het “bureau van het leeuwezegel”.

Een dergelijke verpakking met complete inhoud in nieuwstaat vond ik onlangs op de Houten-beurs. Het doosje was bij een zolderopruiming te voorschijn gekomen. Jammer van de viltstift-strepen maar ondanks dat toch een bijzonder opmerkelijke vondst.

One comment to Leeuwezegel margarine

  • Fred  says:

    Te koop Van bestbox Nummer 2517 1 x FERRARI Formule 1
    Te koop Van bestbox Nummer 2518 1 x BRABHAM Formule 1
    Aangeboden op Marktplaats

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>