8 april 2019

Leeuwezegel margarine

In de jaren zestig en zeventig kon je zegeltjes sparen bij de margarine van het merk Leeuwezegel. Bij voldoende zegeltjes kon je een Tekno model bestellen dat dan naar je toe werd gestuurd. Bekend zijn de vrachtwagen met oplegger, twee bestelwagens en de motor met zijspan. Tegenwoordig gaan ze voor forse prijzen over tafel, als ze in goede staat verkeren.

Maar niet alleen de Tekno modellen konden "bij elkaar gespaard worden", ook kon je kiezen voor een zestal Bestbox modellen. Deze modellen kreeg je netjes thuisgestuurd in een speciaal kartonnen doosje van het "bureau van het leeuwezegel".

Een dergelijke verpakking met complete inhoud in nieuwstaat vond ik onlangs op de Houten-beurs. Het doosje was bij een zolderopruiming te voorschijn gekomen. Jammer van de viltstift-strepen maar ondanks dat toch een bijzonder opmerkelijke vondst.

Hans Stoop
Author

One comment on “Leeuwezegel margarine”

  1. Te koop Van bestbox Nummer 2517 1 x FERRARI Formule 1
    Te koop Van bestbox Nummer 2518 1 x BRABHAM Formule 1
    Aangeboden op Marktplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TERUG NAAR BLOG
Copyright 2023 Best-Box.nl
cross
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram