15 november 2023

Gift set 1

Na het verschijnen van mijn boekje in september j.l. heb ik diverse leuke reacties mogen ontvangen, waarvoor dank. Heel opmerkelijk waren de afbeeldingen van een gift-set die een mede-verzamelaar mij opstuurde. Ik heb even naar adem zitten happen toen de plaatjes voor het eerst op mijn scherm verschenen. Dit doosje had ik nog nooit gezien! De eigenaar heeft erin toegestemd om de foto’s hier aan u te tonen.

Vanwege de afbeelding van de Citroën ID 19 Break ligt het naar mijn mening voor de hand dat de giftset in 1965 is verschenen, of had moeten verschijnen. Is het als promotiemiddel ingezet, is het bij deze giftset nummer 1 gebleven of zijn er nog volgende sets geweest?

De afmetingen zijn: 15,5 x 10 x 2,7 cm, en volgens de tekst op de achterkant zou het doosje zes modellen bevatten.

Er zal een binnenwerk in hebben gezeten, hetgeen is te zien aan de tekst in spiegelschrift.

Hoewel vermeld wordt dat het doosje zes moderne auto’s bevat is duidelijk dat er twee T-Fords in hebben gezeten, de nummers 2501 en 2507. In het hart van de doos was de Chevrolet Bel Air onder nummer 2508 gepland (blz. 12 van mijn boek), maar dat raadsel wordt hier alleen maar groter…

Hans Stoop
Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TERUG NAAR BLOG
Copyright 2023 Best-Box.nl
cross
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram