Modellen

De modellen zijn hieronder in vier groepen verdeeld: de DAF-modellen, de T-Fords, de personenauto’s en de Formule 1-modellen. Verder vind je hier de twee modellen die voor Mini Dinky zijn gemaakt en enkele modellen uit de overgangsperiode naar Efsi.

DAF

Er is één DAF-personenwagen - de 600 - en drie verschillende typen vrachtwagens: een vuilniswagen, een brandweerwagen en een torpedo vrachtwagen in de uitvoeringen platte bak, kiepwagen en dichte opbouw.

Er zijn zeven verschillende uitvoeringen van dit model: de pick-up, de tankauto, kraanwagen, bestelwagen, coupé, sedan en reclamewagen. Heel slim gedaan, want alleen de opbouw is steeds anders, het onderstel met wielen is altijd hetzelfde. In de loop van de jaren zijn er natuurlijk kleine aanpassingen geweest.

De keuze van personenauto\'s lijkt nogal willekeurig te zijn geweest: van een Porsche en Jaguar E-type tot een Citroën Dyane en Ford Transit. Bijna alle modellen hebben opengaande deurtjes en we zien veel kleuren en varianten.

Bij de zes Formule 1-modellen verschillen alleen de carrosserie en het motorblok van elkaar, de wielen, het poppetje en het voorruitje zijn steeds gelijk.

Twee van de Formule 1-modellen zijn in 1967 als Mini Dinky verschenen. De bodem is speciaal hiervoor aangepast: de naam Bestbox is hierop niet meer te vinden.

De exacte datum is niet bekend, maar vermoedelijk in de loop van 1970 is de naam Efsi geïntroduceerd. Aanvankelijk zijn de oude Bestbox mallen nog gebruikt, zij het hier en daar wat aangepast. Meest opvallend bij de personenauto\'s is dat de deurtjes dicht gemaakt zijn, dat wil dus zeggen geen opengaande deurtjes meer.